Naša mala knjižnica

Cilj projekta: Projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev.

Projekt se v Sloveniji uspešno izvaja že deset let. Letos se je vključila tudi naša šola. Sodelujejo učenci 1., 2. in 3. razredov. Mentorice so: Veronika Kos, Katarina Žagar, Brigita Košmrlj, Milena Bracovič.

Naša mala knjižnica je zabaven in poučen projekt, ki spodbuja branje in razvoj bralne pismenosti. Skozi šolsko leto otroci dodobra spoznajo skrben izbor mladinske literature slovenskih in tujih avtorjev. Sodelujoči pisatelji iz različnih evropskih držav v projektu tudi aktivno sodelujejo. Pomagajo pri pripravi zanimivih nalog za Ustvarjalnike in napišejo pisma presenečenja. Projekt ponuja množico aktivnosti za spodbujanje branja, pri katerih posamezniki sodelujejo po svojih zmožnostih. Otroci, ki sodelujejo v projektu, poglabljajo svojo domišljijo, prebirajo kakovostno literaturo, rešujejo zabavne in zanimive naloge, likovno ustvarjajo, sodelujejo v izmenjavi knjižnega junaka z drugo šolo, oblikujejo bralni vlak ter se potegujejo za zanimive nagrade.

Več o projektu lahko najdete na spletu: povezava

Mentorica projekta v 1. a in 2. a razredu: Veronika Kos, prof.

Dostopnost