V petek, 5. aprila 2019, smo na POŠ dr. Janeza Evangelista Kreka Sveti Gregor že trinajstič pripravili prireditev Praznovanje pomladi ob materinskem dnevu. V dvorani smo si pričarali pravo pomladno vzdušje.

Tretješolka Zara Vesel in četrtošolec Vid Adamič sta pozdravila in nagovorila vse navzoče. Nastopili so vsi učenci podružnične šole. Zaplesali so ljudske plese pod mentorstvom Mojce Šilc in Zdenke Kljun.

Zaigrali so Pravljico o vili Maji, pastirčkih in zvončkih, ki so jo pripravili pri ustvarjalno-gledališkem krožku z mentorico Anjo Juvanec. Peli so pesmi o vremenu in pomladi, jih spremljali z gibanjem, z lastnimi in z Orffovimi glasbili. Prebirali so tudi svoje ustvarjalne pesmi o pomladi, družini in njenih družinskih članih. Zaplesali so ob pesmih Čebelice in Baloni. Pri ustvarjanju smo jih usmerjale učiteljice Tadeja Bambič, Anja Juvanec in Zdenka Kljun.

Učenci glasbene šole so program popestrili z igranjem na glasbila. Na kitaro je zaigral Vid Adamič, na harmoniko so zaigrali Špela Košmrlj in naši bivši učenci Timotej Levstek, Tilen, David in Mark Adamič, na klavir je zaigral Kristjan Zajc, Veronika Košmrlj pa na flavto.

Zelo smo bili veseli gostov naše prireditve: ljudske skupine Suhe Češplje z Gradeža, komornega zbora Anamanka in naših stalnih gostov mešanega pevskega zbora Sveti Gregor, ki  so zapeli pesmi Rož, Podjuna, Zila in Zmerej  s`m  s` mislu.

Pevke ljudske skupine so zapele ob spremljavi harmonike in kitare ter ob tem igrale na perilnik, žago, grablje, procko, česalnik za lan, vedro in lončeni bas. Pevke komornega zbora Anamanka so zapele pesmi Ta na Solbici in Le s`m.

Ob koncu prireditve smo se zahvali vsem gostom, gledalcem, gospe ravnateljici Majdi Kovačič Cimperman, ki nas podpira pri ustvarjalnih projektih, gospodu župniku Andreju Muleju, ki je poskrbel za tehnično podporo, kuharici Tadeji Levstek, pridnim mamicam, babicam in ženam, ki so spekle odlično pecivo. Ob dobrotah in druženju je pomladno vzdušje trajalo še  lep del večera.

Besedilo: Tadeja Bambič

Foto: Mojca Šilc

Dostopnost