Učenki ANA PERUŠEK in ZALA INDIHAR  iz 8. a razreda sta se uvrstili med 36 likovno nadarjenih kiparjev (starih od dvanajst do petnajst let iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije), ki so  19. in 20. februarja 2018 ustvarjali na 11. Mednarodni  kiparski koloniji mladih Črnomelj.  Komisijo likovnih strokovnjakov je za izbor najboljših prepričalo likovno delo v montažni plastiki z naslovom »Naj te zadane kepa ljubezni«.  Ustvarjeno je bilo pri izbirnem predmetu LIKOVNO SNOVANJE pod mentorstvom likovne pedagoginje Renate Tegelj Lesar in razstavljeno kot del božično-novoletne scene v letošnjem šol. letu v avli šole.

Ves vložen trud, priprave in ustvarjalna vnema pri pouku likovne umetnosti in pouku likovnega snovanja sta se na mednarodni koloniji več kot obrestovali.  Predhodno znana tema kolonije, na katero sta pod strokovnim vodstvom kiparili, je bila »UTRIP«.  Obe učenki sta v delavnici montažne plastike izdelali odlični deli.

Kot vrhunsko, izjemno izvirno in sporočilno likovno delo je strokovna komisija opredelila montažno plastiko ANE PERUŠEK, z naslovom »UTRIP MODROSTI«. Prejela je kar dve priznanji:

  1. priznanje za najboljše delo v delavnici MONTAŽNA PLASTIKA in
  2. priznanje SKUPNA ZMAGOVALKA 11. MKKMČ!

Ana Perušek, je prejela zmagovalno preslico – simbol kolonije in bo za nagrado od 3. do 5. aprila 2018 gostovala na Mednarodni koloniji mladih Ernestinovo v Slavoniji na Hrvaškem, ki je ena največjih v tem delu Evrope.

Razstava izdelkov 11. MKKMČ je na ogled v avli Kulturnega doma Črnomelj do 23. 3. 2018.

Ana Perušek, UTRIP MODROSTI

Več informacij o koloniji in fotografij najdete na:
https://www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/mednarodna-kiparska-kolonija-mladih/
http://www.os-loka-crnomelj.si/mkkmc/

Renata Tegelj Lesar, prof. likovne umetnosti